Land Rover The Adventure

NEW Land Rover Defender

Land Rover's icoon keert terug in een nieuwe vorm. De Land Rover Defender is en blijft een klasse apart. Land Rover heeft een auto gecreëerd die duurzaam, capabel en niet te stoppen is. De Defender is geëvolueerd. 
Als de nieuwe Defender in september op de IAA in Frankfurt wordt onthuld, hebben verscheidene prototypes samen meer dan 45.000 individuele tests ondergaan in de extreemste omstandigheden op aarde. 

Zo is het model in de woestijn getest bij temperaturen van 50 graden Celsius, in de Arctische kou van -40 graden en op ruim 3.000 meter hoogte in de Rocky Mountains in Colorado. Dit alles om te garanderen dat de nieuwe Defender voldoet aan de hoogste eisen van de avontuurlijkste klanten ter wereld.

Nick Rogers, Executive Director, Product Engineering van Jaguar Land Rover: “In addition to the extensive simulation and rig testing, we’ve driven new Defender 1.2 million kilometres across all terrains and in extreme climates to ensure that it is the toughest and most capable Land Rover ever made. The incredible opportunity to put it to the test in the field, supporting operations at the Borana Conservancy in Kenya, with Tusk, will allow our engineers to verify that we are meeting this target as we enter the final phase of our development programme.”

De nieuwe Land Rover Defender biedt toonaangevende terreincapaciteiten en een nieuw niveau van comfort en rijdynamiek. Dit komt door intensieve on-road-tests op de Nürburgring in Duitsland en verregaande off-road-tests op de modderige wegen van Eastnor in het Verenigd Koninkrijk, op de rotspaden van Moab in Utah en in de zandduinen van Dubai.

De Defender is ontworpen en ontwikkeld bij de toonaangevende design-, engineering- en testfaciliteit van Land Rover in het Britse Gaydon. De wereldwijde productie vindt plaats in de recent geopende, ultramoderne fabriek in Nitra, Slowakije.

De Land Rover Defender zal aankomende september op de IAA in Frankfurt zijn debuut maken.